ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ
За дяволска пътека
06.03.2016г.

На вниманието на гостите и туристите на община Борино!

 
От 20.08.2015г., "Среднопланинска атрактивна пътека Дяволски мост със Скритите водопади" е обезопасен и  достъпен за туристи. Информираме, че част от т.н. "Малък кръг" не функционира, като този участък е обозначен /защрихован в червено/ на монтираните карти, съответно на Южната стартова точка-в Буйновско ждрело /започваща с метална стълба/, на Северната карта, на влизане към с. Борино и на картата на самият Дяволски мост. 
Препоръчваме туристите предварително да се запознаят с маршрута! За лица под 12 г., преходът е задължително с водач! Преходът от Южната Стартова точка /Буйновско ждрело/ до Скритите водопади е около 45 минути, а до Дяволският мост е още 15-20 минути, като от Дяволският мост може да се продължи по обезопасена и  обозначена пътека в посока Борино и след около 25-30 минути да се посети новоизграденият Музей на катрана /Катранджийница/.
В района на Катранджийницата има паркинг, желаещите могат да поръчат транспорт на тел.0889811848 (Сдружение Био-Б- Еко), който да ги превози обратно до Южната стартова точка в Буйновско ждрело (където може да паркирате, преди да предприеме прехода ). Също така от Дървената къща "КАТРАНДЖИЙНИЦА", може да се посети възстановената атракция-"Тепавицата", на около 35 минути път пеша (на разклона се завива наляво, вместо към Борино- следете маркировката !), около която атракция има  изградени беседка, Заслон с огнище, чешма с питейна вода. Също така, желаещите могат вместо към "Дяволска пътека" да завият надясно след металната стълба и покрай изградената дървена беседка, след 60 минути, да достигнат  Заслон с огнище на вр.Тепе баир, откъдето се разкриват панорамни гледки към Скалните венци на Орлово око и Буйновско ждрело. 
Планински водач може да се осигури срещу заплащане на телефон: 0894705234. 
За транспорт от района на Катранджийницата до Ягодина /Буйновско ждрело/-0889811848. 
 
За всяка друга информация относно прехода по "Среднопланинска Дяволска пътека", посещение на други маршрути и атракции в община Борино, препоръчваме Ви да се свържете със Сдружение "Био-Б-Еко" - 0889811848, или пишете на bio_b_eko@abv.bg. 
За повече информация за Дяволска пътека, посетете www.dyavolskapateka.org, www.borino.org

 Този сайт е разработен в рамките на проект "Среднопланински атрактивен маршрут "Дяволска пътека",
финансиран по мярка 313 "Насрчаване на туристическите дейности" от ПРСР,
съгласно Договор №21/313/00027 от 16.06.2011 с бенефициент община Борино. "Европа инвестира в селските райони"